Povestea dulcelui de România,
o tradiție modelată de
produsele kandia dulce
În toți acești ani am mers la pas cu spiritul românilor, într-o permanentă evoluție fiind preocupați să evoluăm împreună.
Am ajuns să deținem secretul gustului românilor fiindu-le alături în mod autentic, zi de zi.
Spiritul tânăr al româniei
va fi mereu unul dulce.
La pas cu evoluția României promisiunea noastră de a livra arome unice și dulci a prins contur cu fiecare moment savurat printr-o ciocolată fină, o prăjitură pufoasă, caramele și jeleuri gumate, biscuiți și napolitane crocante.
Viziunea noastră:
Să devenim liderul
pieței de dulciuri
din România
Misiunea noastră:
Să fim alegerea
dulce a românilor
în fiecare zi
Valorile noastre:
Mândrie românească
promovăm tradițiile
agilitate
creștem împreună
Mândrie Românească
Povestea noastră s-a scris odată cu fiecare capitol al României moderne și pentru asta continuăm să investim aceeași pasiune și dăruire pentru fiecare generație care ne alege produsele.
Promovăm Tradițiile
Cultura noastră are aceleași rădăcini bine ancorate în respectul pentru tradiție. Însă ceea ce face gustul dulcelui de România atât de unic este tocmai natura sa unică de a adopta înfățișări și caractere în pas cu timpurile.
Agilitate
Fiecare și-a lăsat amprenta și un ingredient care a marcat decenii de istorie a gustului dulce pe care noi îl purtăm ca o pecete de onoare.
Creștem Împreună
Toate produsele noastre poartă cu sine un univers de gânduri, idei și viziuni pe care dorim să le transmitem mai departe, din generație în generație.
Au surprins istoria
României în momente
memorabile de încântare
ale simțurilor
Fiecare generație are un gust unic care îi marchează traseul. Și tocmai de aceea investim constant în inovații relevante, avem o atenție deosebită la calitate și asigurăm accesibilitate pentru consumatori
Gustul Kandia Dulce,
bucurie pentru copilul
din noi și pentru spiritul
ingenuu, de la 1890
1890-1917
Fiecare mic dulce care a ajuns în casele românilor a spus o poveste. O istorie fără sfârșit ce pleacă dintr-un mic atelier de dulciuri la 1890 și s-a metamorfozat în „Fabrica de Bomboane Latter Mor”. În 1917, fabrica a primit numele Kandia după numele insulei grecești Creta, care sub ocupație venețiană a purtat numele de Candia.
1948
Acesta a fost momentul care a marcat începutul unei istorii ce a adunat viziuni și gusturi unice și inconfundabile în sânul „Întreprinderii de Produse Zaharoase București”, prin alăturarea mai multor fabrici de ciocolată și produse zaharoase, la 1948.
1991
Într-o nouă piață în care mărcile internaționale își fac apariția și contribuie la emanciparea gusturilor, devine importantă transformarea companiei, care în 1991 se redefinește în Excelent București.
1997-prezent
Vremurile se schimbă, gustul dulce rămâne însă la fel de memorabil. Ne-am adaptat constant la exigențele generațiilor și am crescut o dată cu modernizarea României, schimbând și adăugând noi ingrediente necesare pentru adresarea nevoilor consumatorilor moderni și a pieței de dulciuri.
Din 2004, compania Excelent București s-a relansat sub o fuziune extraordinara cu Kandia Timișoara, venind astfel cu o nouă promisiune pe piață, sub denumirea oficială Kandia-Excelent.
Din 2005, compania a investit constant în modernizarea liniilor de producție și îmbunătățirea rețetelor. În 2007 este preluată de Cadbury Schweppers și vândută ulterior, în 2010, fondului de investiții Oryxa Capital, când adoptă și numele de Kandia Dulce.
Povestea dulciurilor noastre continuă și astăzi, capitalizând pe valorile asociate acestui nume: tradiție, dulciuri românești.
Certificate
Conștientizăm și suntem preocupați să adresăm practicile abuzive asupra animalelor. În acest sens ne luăm angajamentul de a folosi 100% ouă provenite de la găini crescute la sol, în toate mărcile Kandia Dulce, începând cu 2025. Pentru a contribui la îmbunătățirea bunăstării găinilor ouătoare si a stopa practicile abuzive in cresterea animalelor, am planificat actiuni impreuna cu furnizorii nostri de materii prime. Obiectivul nostru este ca pana la finalul anului, 25% din ouale utilizate in reteta produselor sa provina de la gaini crescute la sol.